Saturday, 24 December 2011

pencapaian di SUKAN JOHOR 2011.

 pada 16 -18dec di BATU PAHAT.ada kejohanan SUKAN JOHOR edisi ke 6.permainan yang aku masuk ialah olahraga.aku masuk dalam acara 100m,200m,4x100m,4x400m.alhamdulillah semua acara yang aku masuk aku dapat pingat.aku dapat 2 emas 1 perak 1 gangsa.emas ialah 200m dan 4x100m.perak ialah 4x400m.gangsa ialah 100m.pencapaian yg boleh di banggakan juga lah.tapi aku tidak dapat buat personal best aku lah.sedih sikit.dan satu lagi.aku tak puas hati dengan kualiti SUKAN JOHOR tahun ni.teruk gila vavi.geram aku.huh.tapi tak apa.benda da jadi.kenangan tu yang penting dan juga pengalaman.





hehe..berlari kesana menuju ke destinasi ku..



ni la maskot..sang juara soga..hehe



ni la gambar-gambar kenangan yang tak kan dilupakan.







keputusan keseluruhan..muar mendapat naib johon..dan johon ialah daerah johor bharu.
naib johan mendapat rm7000..


selama 5 hari di batu pahat.tempat penginapan kami ialah di asrama vokasional batu pahat.dan kami di dorm AMAN 5...hehe


dan ini lah coach2 yang sentiasa melatih saya dan rakan2 saya..saya berterima kasih kepada mereka..mereka sentiasa melatih saya dengan baik..alhamdulillah..saya mencapai kejayaan..yg bju putih tu member..die cuma penolong jurulatih saja..hehe..jgn marah arif.



sekian...ini lah gambaran keseluruhan semasa berada di BATU PAHAT...
harap2..2 tahun lagi..aku akan gegor skali lagi SUKAN JOHOR..huhu..amin.

Friday, 23 December 2011

cinta kembali berputik.

okay imbau kembali 4 taon yg lepas.

bab 1.
alkisah.hehe.nur farah tika azman.nama seorngg gadis yangg aku terpikat.aku terpikat kat name die.name yang lain dari lain.so aku slow2 la rapat dengan die.then.akhir tahon 2008 aku coupke dengan die.pastu sebelom naik sekolah pada tahon 2009.aku putus dengan die.kami putus kerana mak die tak kasi couple sebab tahun tu nak PMR.so aku ikut je la katenye.then.pada 2009.aku 1 kelas dengan die.aku langsung tak tegur die.dan die langsung tak tegur aku.tak tegur sebab segan.tu lah alasan kami berdua.aku sentiasa mghrpkn kmbali cintanye.dekat dalam kelas.'chemistry' antara kami memang nampak.selalu dapat markah same.dan macam2 lg.dan untuk pengetahuan.tanpa di rancang.cita-cita kami berdua pun sama.setelah putus.aku kesepian.aku cari teman wanita lain.tetapi semuanya permainkan aku.'semuanya'.so banyak la tu.hehe.memang betol pun.dalam kelas.ada seorang budak suka kat aku.tapi aku tak amek feel pun kat die.sikit pn tak da.die syok giler dekat aku.huh.lepas abes exam PMR.takda wat pape pn.melanguk je kat dalam kelas tuh.ad satu hari tu.geng-geng fara main 1 permainan.pusingkan botol.pastu spe yang berhadapan dengan kepala botol.die la kene denda.tak tahu la yang kali keberapa.fara kene denda.so mase tu aku ade dekat dalam kelas main game kat handphone.tiba tiba diaorang panggil aku.aku pun pegi la.tak tahu pape.diaorang suwo duduk then farah kne kancing kan baju aku.dan said i love u.hurm.aku pun dalam hati memberi harapan yang die akan said it.lepas die kancing butang baju aku.die kate die sayang aku sebagai kawan.hancur hati aku bila mendengarnya.huh.tapi aku masih lagi mengharap cinta darinya.aku tetap akan tunggu.

bab 2.
mase amik result PMR.aku dapat 7a1b.fara pun dapat 7a1b.aku yang ialah BI.dan fara pun same yang b ialah BI.kan aku kata.'chemistry' kami kuat.pada taon 2010.kami 1 kelas lagi.tapi sepupu fara tak satu kelas.so die ikut satu kelas dengan sepupu die.melepas la aku untuk merapatkan diri dengan fara.tak apa.aku masih lagi berharap.pada tahun ni iaitu tahun 2011.kami 1 kelas kembali.aku tekad untuk couple dengan fara kembali.kerana semasa kami putus.teman wanita kau silih berganti.ada dari kedah,sabah,negeri sembilan,cheras.semuanye hanya suku jalan.tak sampai separuh jalan.tu yang aku bengang.da la tahun ni SPM.so pada awal tahun.AJK kelas susun tempat pelajar.diaorang letak aku kat belakang sekali.kat sebelah tong sampah.menyirap giler seyh.tapi aku tengok budak depan aku ialah farah.lega sikit hati aku.aku bertekad untuk tegur fara.aku berjaya tegur dia.dan macam biasa seperti kawan di dalam kelas.bertegur sapa.aku pendekkan cerita.pada cuti tengah tahun.aku ingat lagi.pada hari rabu 8 jun 2011.geng2 fara ajak pergi main bowling.so aku pun join la diaorang.bosan duduk rumah.lagi satu aku nak tengok muka farah.huhu.rindu la katakan.balik dari main bowling.aku online facebook.fara pun online.aku berani kan diri.aku chat dengan fara.sedang berchat.tetiba fara cakap.ada sesuatu nak bagi tau.dia kate kat fb line xclear.dia mintak no phone.aku pun bagi la.

bab 3.
malam tu kami mesej la.dia cerita la.mase putus dulu.kawan2 die sume salah kan die.kawan2 die cakap die main2kan perasaan aku.so aku terkejut bila die cite.padahal aku putus dengan die sebab mak die tak kasi.untuk kepastian.aku tanya kawan2 die.diaorang cakap a'ah.diaorang kate fara main2kan perasaan aku.huh.then aku cerita la yang btol.masa malam tu aku mesej la dengan fara.pastu aku dengan berani.aku mesej kat dia.sebenarnya aku masih tunggu cinta dari dia.lepas tu dia balas.kalau betol apa yg aku cakap.aku tak bertepok sebelah tangan.huh.lega tambah gembira hati aku.malam itu juga aku couple semula dengan dia.die pun kate xkisah walaupun tahun ni SPM.then sampai sekarang masih kekal bahagia.untuk pengetahuan semua.sejak couple hingga sekarang kami tak pernah bergaduh.aku harap ia berkekalan.amin.

itulah cerita cinta aku.huhu.terima kasih kerana menghabiskan masa anda membaca cerita aku.aku just share je kat semua.kalau ada apa2 komen la ye.

#farah i love you so much baby.
#tunggu cerita yang lain !

Thursday, 1 December 2011

Kembali Bersama Blog..

....salam...
......trsgt lame aku x update blog.....
.....haha maklum la SPM la kate kn....

.........tpi skrg aku sudah bebas...
..dri tekanan pljrn...
...tanggal 30 dec 2011 jam 3.30 ptg...
....kebebasan aku brmula.....
.....hehe bak kata kimia 'freely moving ion'...
..huhu......
...dlm 5bulan ak mninggalkan blog aku..

.....mcm2 prkare yg xdisangka brlaku....
.nty aku ceritakan.....
.....cerita best?....
..cerita xbest?....
.......cerita gmbira??....
...cerita sedih??...
.cerita cinta??huhu...
....byk lg yg aku mau citekn..
........aku kini sibuk brlatih untuk SUKAN JOHOR.....

...ni la 1st update sjak 5bulan yg lalu..
.smpai aku lupe email n pasword blog ak nih...
.....k la...
..nty aku update lg cite2 pasal aku...
...hehe..
..........tata..
....salam..